



Taras Shevchenko National University of Kyiv (KNU) & University of Edinburgh (UoE)

20-23 JUNE OFFLINE SUMMER SCHOOL FOR PHD STUDENTS "ACADEMIC WRITING, SCHOLARLY PUBLISHING AND SCIENCE COMMUNICATION"

We are pleased to announce the 4-day summer school on "Academic writing, scholarly publishing, and science communication" designed for KNU staff and postgraduates. This school provides a unique opportunity for interdisciplinary collaboration, research in science communication, and support for publication and grant writing. Moreover, it aims to integrate participants into the training and education programs at KNU, enhancing research capabilities and promoting effective communication of research findings.

To participate in this school, please ensure that you complete the Google Form and submit your Curriculum Vitae (CV) of up to 2 pages and a 1-page motivation letter, both written in 14-point font, **by June 16th.** These documents will help us assess your qualifications and interest in the program.

Google Form: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJd-FOqZnSsNzd9PkDXki7i5orSG-HJ2Ppc_mA6V7TNDVQlg/viewform

DETAILED PROGRAM OF THE SUMMER SCHOOL

(in a mixed format, combining online lectures from UoE and KNU with offline lectures and group work, including a world cafe format from KNU)

Date	Time	Activity	Lecture	Format
Day 1	10:00-10:15	Official opening session	Ganna Tolstanova	Offline
20.06.23			(KNU)	(KNU)
	10:15-10:30	Introduction of program and	Ganna Tolstanova,	Offline
		participants	Maryna Zhenchenko	(KNU)
			(KNU)	
	10:30-11:30	Approaches to making time for	Fiona Philippi	Online (broadca
	1h	writing/ overcoming writing	(UoE)	sting in KNU as
		challenges and also how people		well)
		can use UoE static resources.		
	11:30-13:00	Research Integrity - Must Have	Ganna Tolstanova	Offline lecture
	1,5 h	for a Successful Scientific	(KNU)	(KNU)
		Career		
	13.00-14.00	Lunch		
	14:00-15:00	Retraction in Academic	Iryna Izarova	Online
	1 h	Journals: Best Practices and	(KNU)	(broadcasting in
		Lessons Learned		KNU as well)

Date	Time	Activity	Lecture	Format
Day 2 21.06.23	10:00-13:00 3 h	Writing Survey-based Research Article. Short Guideline for authors	Maryna Zhenchenko (KNU)	offline lecture+ group work offline + world cafe (KNU)
	13.00-14.00	Lunch	T =	T
	14:00-17:00 3 h	AI in Academic Publishing: General Remarks and the First Case Discussion	Ganna Kharlamova (KNU)	offline lecture+ group work offline + mentorship session + world cafe (KNU)
Day 3 22.06.23	10:00-11:00 1 h	Writing an effective abstract	Anna Pilz (UoE)	Lecture online, in English, with a simultaneous translation from English to Ukraine
	11:00-12:00 1 h	Blogging about your research	Fiona Philippi (UoE)	Lecture online, in English, with a simultaneous translation from English to Ukraine
	12:00-13:00 1 h	Grant opportunities for KNU staff and postgraduates	Maryna Kyryliuk (KNU)	Offline lecture
	13.00-14.00	Lunch		
	14:00-16:00 2 h	Grant opportunities for KNU staff and postgraduates	Maryna Kyryliuk (KNU)	Group work offline + world cafe (KNU)
Day 4 23.06.23	10:00-13:00 3 h	Project management. Early career stage grant	Olena Pochaievets (KNU)	offline lecture + group work offline + world cafe (KNU)
	13.00-14.00	Lunch		
	14:00-17:00 3 h	Management of Educational and Scientific Activities of PhD	Angelika Tkachuk (KNU)	offline lecture + group work offline + world cafe (KNU)
	15:00 -15:30 0,5 h	Official closing of the school	Ganna Tolstanova (KNU)	offline (KNU)